Dahlia Glorie van Noordwijk

Onze oranje trots uit de Bollenstreek..

Vanuit het hartje van de Bollenstreek is hier dahlia Glorie van Noordwijk. Een grote, goedgevulde oranje dahlia met wat puntige bloemblaadjes. Prachtig om los te planten óf met andere dahliasoorten te combineren. 

meer info
maatadvies
max. 125 tekens
Icon
Star Star Star Star Star Star Star Star Star Star
4,83
  • gratis verzending vanaf € 59,95
  • 3 maanden bloeitijd & 100% bloeigarantie
  • levering in Nederland en België
  • direct van de kweker

inhoud

  • Dahlia Glorie van Noordwijk knollen

De dahliaknollen zijn los verpakt in zakjes. Ieder zakje bevat 1 knol. Dahlia Glorie van Noordwijk is te bestellen vanaf 5 zakjes. Hierop staat een korte planthandleiding met verzorgingsgids. Leuk om los te planten óf om er zelf een mengsel van te maken.

Een dahliaknol groeit uit tot een plant van 30-50 cm breed en krijgt in het seizoen meerdere nieuwe bloemen. De knollen zijn van de hoogste kwaliteit en hebben 100% bloeigarantie.

productinformatie

Onze oranje trots uit de Bollenstreek..

Vanuit het hartje van de Bollenstreek is hier dahlia Glorie van Noordwijk. Een grote, goedgevulde oranje dahlia met wat puntige bloemblaadjes. Prachtig om los te planten óf met andere dahliasoorten te combineren. 

kenmerken

planten van
planten van april t/m mei
bloei:
bloei: juli-oktober
locatie:
locatie: zon
bloemhoogte:
bloemhoogte: 100-110 cm

verzorgingstips

Alles wat je moet weten over bloembollen en tuinieren vindt je in onze verzorgingstips. Download ze hier

Bloombol

Dahlia Glorie van Noordwijk: Oranje pracht voor jouw tuin

Dahlia Glorie van Noordwijk is een royale aanwinst voor iedere tuin. Met zijn opvallende oranje bloemen en weelderige, goedgevulde bloemblaadjes is deze dahlia een echte eyecatcher. Maar dat is niet alles - hij groeit ook enorm hoog, tot wel 1 tot 1.10 meter.

Planten van Dahlia Glorie van Noordwijk

Voordat je kan genieten van de mooiste bloemen moet je even geduld hebben. De kleurrijke reis begint namelijk bij het planten van de knol van Dahlia Glorie van Noordwijk. Planten doe je in het voorjaar, maar wacht altijd even tot de vorstperiode voorbij is, meestal is dat in mei. Kies een zonnige plek in je tuin met goed doorlatende grond. Graaf een gat dat ongeveer twee keer zo diep is als de grootte van de Dahlia-knol en voeg wat organische compost toe om de groei te stimuleren. Plaats de knol met het oog naar boven in het gat en zorg ervoor dat het puntje net boven het grondniveau uitsteekt. Geef de knol lekker veel water en houd de grond de eerste maanden goed vochtig.

Verzorging van Dahlia Glorie van Noordwijk

Dahlia Glorie van Noordwijk vraagt niet veel, maar een beetje zorg zal resulteren in prachtige bloemen. Geef regelmatig water, vooral tijdens droge periodes, en bemest de plant iedere maand. Verwijder regelmatig verwelkte bloemen om nieuwe bloei te bevorderen.

Overwinteren en klaarmaken voor een nieuw jaar

Om Dahlia Glorie van Noordwijk veilig de winter door te laten komen, wacht je tot de vorst de bladeren heeft doen verwelken. Graaf de knollen voorzichtig op, schud voorzichtig de grond eraf en bewaar ze op een koele, donkere en vorstvrije plek. Het is belangrijk om ze af en toe een beetje water te geven om uitdrogen te voorkomen. Woon je op een zandgrond? Dan kan je ook proberen ze in de grond te laten in de winter. Dek de grond wel even af met wat oude bladeren.

Dahlia Glorie van Noordwijk is een indrukwekkende dahlia. Met de juiste zorg en aandacht zal deze oranje schoonheid elk jaar groter en helderder bloeien. Make it bloom!