Dahlia Bacardi

Een roze kleurexplosie..

Met Dahlia Bacardi wordt het feest! Met zijn vrolijke, felgekleurde bloemen voegt deze dahlia een flinke dosis plezier en levendigheid toe aan iedere tuin. Ook geschikt voor in de pluktuin. Jouw zomer kan niet meer stuk!

meer info
maatadvies
max. 125 tekens
Icon
Star Star Star Star Star Star Star Star Star Star
4,83
  • gratis verzending vanaf € 59,95
  • 3 maanden bloeitijd & 100% bloeigarantie
  • levering in Nederland en België
  • direct van de kweker

inhoud

  • Dahlia Bacardi knollen

De dahliaknollen zijn los verpakt in zakjes. Ieder zakje bevat 1 knol. Dahlia Bacardi is te bestellen vanaf 5 zakjes. Hierop staat een korte planthandleiding met verzorgingsgids. Leuk om los te planten óf om er zelf een mengsel van te maken.

Een dahliaknol groeit uit tot een plant van 30-50 cm breed en krijgt in het seizoen meerdere nieuwe bloemen. De knollen zijn van de hoogste kwaliteit en hebben 100% bloeigarantie.

productinformatie

Een roze kleurexplosie..

Met Dahlia Bacardi wordt het feest! Met zijn vrolijke, felgekleurde bloemen voegt deze dahlia een flinke dosis plezier en levendigheid toe aan iedere tuin. Ook geschikt voor in de pluktuin. Jouw zomer kan niet meer stuk!

kenmerken

planten van
planten van april t/m mei
bloei:
bloei: juli-oktober
locatie:
locatie: zon
bloemhoogte:
bloemhoogte: 80-90 cm

verzorgingstips

Alles wat je moet weten over bloembollen en tuinieren vindt je in onze verzorgingstips. Download ze hier

Bloombol

Dahlia Bacardi: een opvallende dahlia in meerdere roze tinten

Als je op zoek bent naar een bloem die in de zomer in je tuin tot leven brengt, hoef je niet verder te zoeken. Dahlia Bacardi is een opvallende roze Dahlia met gele blush hoe meer je richting de bloemkern gaat. Ze is een lust voor het oog en past perfect in iedere (pluk)tuin.

Dahlia Bacardi in het kort

Dahlia Bacardi straalt met haar rijke, gevarieerde kleuren. De bloemblaadjes zijn roze met een vleugje geel dat als een zonnestraal door de bloemblaadjes danst. Deze levendige kleurencombinatie geeft Dahlia Bacardi een warme, zomerse uitstraling die onmiddellijk de aandacht trekt van iedereen in de buurt.

Dahlia Bacardi heeft een dubbele ronde bloem, wat haar een volle uitstraling geeft. De steel en bladeren zijn groen. Uiteindelijk kan deze Dahlia zo’n 90 cm hoog worden.

Het planten van Dahlia Bacardi

Het planten van Dahlia Bacardi is heel eenvoudig. Hier zijn enkele stappen om je op weg te helpen:

  1. Kies de juiste locatie: Kies een zonnige plek in je tuin waar dahlia Bacardi minstens 6 uur zonlicht per dag krijgt. De grond moet goed doorlatend zijn om wortelrot te voorkomen.
  2. Graaf een gat: Graaf een gat dat ongeveer twee keer zo diep is als de grootte van de dahlia-knol. Voeg wat organische compost toe aan de grond om de groei te stimuleren.
  3. Plant de knol: Plaats de dahlia-knol met het oog naar boven in het gat. Zorg ervoor dat het puntje net boven het grondniveau zit.
  4. Water geven: Geef direct na het planten veel water. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, vooral de eerste maand is erg belangrijk.
  5. Ondersteuning: Naarmate de Dahlia groeit, kunnen de stengels ondersteuning nodig hebben om te voorkomen dat ze buigen of knakken. Gebruik stokken of ringen om de plant te ondersteunen.

Verzorging van Dahlia Bacardi

Dahlia Bacardi is gemakkelijk te verzorgen. Geef regelmatig water en bemesting gedurende het groeiseizoen. Verwijder verwelkte bloemen om herbloei te stimuleren en de plant er netjes uit te laten zien.

Dahlia Bacardi overwinteren

Wanneer het kouder wordt en de bladeren van je Dahlia beginnen te verwelken, is het tijd om de knollen uit de grond te halen. Berg ze op in een doos of kist met turfmix, zaagsel of wikkel ze in kranten. Bewaar ze op een koele, donkere plek. In het vroege voorjaar, haal je ze tevoorschijn, geef je ze wat licht en warmte, en voor je het weet, staan ze weer te schitteren in je tuin!

Dahlia Bacardi is een vrolijke aanvulling op iedere tuin. Plant een paar knollen en geniet de hele zomer lang van de kleur en vreugde die deze dahlia met zich meebrengt. Make it bloom!