vaste planten

Vaste planten zijn essentiële en duurzame elementen van elke tuin, die jaar na jaar terugkeren en bijdragen aan de kleurrijke pracht met hun bloemen en bladeren. Met hun minimale onderhoudsvereisten zijn ze geliefd bij zowel ervaren tuiniers als beginners. Vaste planten zijn te koop vanaf het voorjaar. Bij Bloombol hebben we ieder jaar een leuke selectie met vaste planten pakketten.

verfijn je keuze
Bloeitijd
Kleur
Kenmerken
borderpakket vaste planten
uitverkocht
borderpakket vaste planten
borderpakket vaste planten
vanaf 34,95
Dicentra spectabilis
uitverkocht
Dicentra spectabilis
Dicentra (gebroken hartje) wortelstokken
vanaf 20,95
Echinacea Purpurea
uitverkocht
Echinacea Purpurea
Echinacea wortelstokken
vanaf 18,95
Lupine blauw
uitverkocht
Lupine blauw
lupine wortelstokken
vanaf 19,95
 
Bloombol

Vaste planten voor jouw tuin

Vaste planten, de ruggengraat van vele tuinen, hebben een rijke geschiedenis die teruggaat tot de tuinen van de oude beschavingen. Deze meerjarige planten, geliefd om hun vermogen om jaar na jaar terug te keren, variëren enorm in vorm, grootte en kleur. Van de delicate bloesems van de Dicentra, Echinacea Purpurea tot de statige Lupine. Vaste planten bieden een ongeëvenaarde diversiteit. Vaste planten zijn winterhard en bloeien in verschillende seizoenen.

Hoe moet je vaste planten planten?

Wil je je tuin opfleuren met vaste planten? Super idee! Plant ze in de lente of herfst. Kies een plekje waar ze het naar hun zin hebben: zon of schaduw, afhankelijk van de plant. Graaf een gat, zet de plant erin en vul het gat weer op. Geef ze de ruimte om te groeien, en je bent klaar! Specifieke tips over het planten vind je op de verpakking van de producten.

Vaste planten verzorgen

Vaste planten zijn niet veeleisend, maar wat liefde en zorg doen wonderen. Geef ze water als het droog is, en een laagje mulch houdt de aarde lekker vochtig en onkruid weg. Ieder voorjaar wat mest, en af en toe de dode bloemetjes weghalen, dan blijven ze blij en bloeien ze mooier dan ooit.

Ontdek de vaste planten van Bloombol

Wil je makkelijk en snel de mooiste vaste planten in huis halen? Bij Bloombol vind je een geweldige, selectie voor je tuin. Of je nou van zonnige bloeiers houdt of schaduwplanten nodig hebt, of op zoek bent naar een compleet pakket, bij Bloombol klik en bestel je ze zo. Het is even wachten voordat ze groots en rijk bloeien, maar dan is je tuin een wel een paradijsje rijker.