pre order

Tulipa Apricot Parrot

De exotische tulp..

Tulipa Apricot Parrot is een opvallende en exotische tulpvariëteit met prachtige abrikooskleurige bloembladen, die lijken op een dansende paradijsvogel. Deze tulp is geliefd om zijn unieke vorm en levendige kleuren, waardoor hij een gewilde keuze is voor tuinliefhebbers.

meer info
maatadvies
Allium Gladiator
Allium Gladiator
€ 9,49 per zakje (5st.)
Allium Purple White
Allium Purple White
€ 7,49 per zakje (15st.)
toon meer
Allium Sphaerocephalon
Allium Sphaerocephalon
€ 7,49 per zakje (100st.)
Camassia Quamash
Camassia Quamash
€ 7,49 per zakje (40st.)
Dubbele tulpen | Double sensation
Dubbele tulpen | Double sensation
€ 9,49 per zakje (15st.)
Fritillaria imperialis Mix
Fritillaria imperialis Mix
€ 9,49 per zakje (3st.)
Nectaroscordum Siculum
Nectaroscordum Siculum
€ 9,49 per zakje (30st.)
Sneeuwklokjes | Galanthus elwesii
Sneeuwklokjes | Galanthus elwesii
€ 9,49 per zakje (25st.)
Tulipa Clusiana mix
Tulipa Clusiana mix
€ 9,49 per zakje (20st.)
wilde kievitsbloem | Fritillaria meleagris mix
wilde kievitsbloem | Fritillaria meleagris mix
€ 9,49 per zakje (30st.)
max. 125 tekens
€ 19,95 1x Tulipa Apricot Parrot - 35 bollen
totaal : € 19,95
Nog € 39,99 voor gratis verzending!
Icon
Star Star Star Star Star Star Star Star Star Star
4,83
  • gratis verzending vanaf € 59,95
  • 3 maanden bloeitijd & 100% bloeigarantie
  • levering in Nederland en België
  • direct van de kweker

inhoud

  • Tulipa Apricot Parrot bollen

De tulpenbollen zijn los verpakt in zakjes. Ieder zakje bevat 7 bollen. Tulipa Apricot Parrot is te bestellen vanaf 5 zakjes. Op iedere verpakking staat een korte planthandleiding met verzorgingsgids. Leuk om los te planten óf om er zelf een mengsel mee te maken.

De bloembollen zijn van de hoogste kwaliteit en hebben 100% bloeigarantie.

productinformatie

De exotische tulp..

Tulipa Apricot Parrot is een opvallende en exotische tulpvariëteit met prachtige abrikooskleurige bloembladen, die lijken op een dansende paradijsvogel. Deze tulp is geliefd om zijn unieke vorm en levendige kleuren, waardoor hij een gewilde keuze is voor tuinliefhebbers.

kenmerken

planten van
planten van september t/m december
bloei:
bloei: mei
locatie:
locatie: zon of half schaduw
bloemhoogte:
bloemhoogte: 50 cm

verzorgingstips

Alles wat je moet weten over bloembollen en tuinieren vindt je in onze verzorgingstips. Download ze hier

Bloombol

Ontdek de betoverende wereld van Tulipa Apricot Parrot

Een unieke eenjarige tulpvariëteit die je tuin zal opfleuren met zijn exotische charme en opvallende kenmerken. Deze prachtige tulp bloeit in het voorjaar, met zijn elegante abrikooskleurige bloembladen die lijken op een gracieuze paradijsvogel in volle vlucht. In dit artikel leer je alles over zijn opvallende kleur, bloeitijd en verzorging, waardoor je deze bijzondere tulp succesvol kunt laten bloeien en genieten van zijn betoverende schoonheid in je tuin.

Kenmerken van Tulipa Apricot Parrot

Tulipa Apricot Parrot staat bekend om zijn opmerkelijke bloembladen die lijken op een gracieuze paradijsvogel in volle vlucht. De bloembladen hebben een elegante abrikooskleurige tint, die een warm en levendig accent toevoegt aan je tuin. De vorm van de bloemen is werkelijk uniek en maakt Tulipa Apricot Parrot een echte eyecatcher in elk landschap.

Bloeitijd

In tegenstelling tot veel andere tulpensoorten die in maart en april bloeien, ontluikt Tulipa Apricot Parrot zijn bloemen iets later in het voorjaar, meestal in mei. Zodra de lente zijn hoogtepunt bereikt en de natuur tot volle bloei komt, komen de bloemen van Tulipa Apricot Parrot tot volle pracht.

Kleur

De kenmerkende abrikooskleurige bloembladen van Tulipa Apricot Parrot maken hem tot een bijzondere verschijning. De kleur heeft een zachte, warme uitstraling die goed combineert met andere bloemen en planten in je tuin. Of je nu kiest voor een enkele plant of een groep van deze tulpen, ze voegen absoluut een speelse en elegante toets toe aan je buitenruimte.

Verzorging

Tulipa Apricot Parrot is gemakkelijk te verzorgen en gedijt goed in zowel tuinen als in potten op balkons en terrassen. Hier zijn enkele verzorgingstips om het beste uit deze tulp te halen:

  • Zonlicht: Plant de tulpen op een plek waar ze ten minste 6 uur direct zonlicht per dag krijgen. Ze houden van zonnige locaties en bloeien het beste onder deze omstandigheden.
  • Bodem: Zorg voor goed doorlatende grond om overtollig water te voorkomen, wat kan leiden tot wortelrot. Vermijd te natte grond, vooral in de winter.
  • Plantdiepte: Plant de bollen ongeveer 10-15 cm diep in de grond en zorg voor een goede afstand tussen elke bol om voldoende ruimte te geven voor groei.
  • Water geven: Geef de tulpen regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Houd de grond vochtig, maar niet drassig.

 

Wat te doen na de bloei van Tulipa Apricot

Tulipa Apricot Parrot is een eenjarige tulp, wat betekent dat hij na de bloei zal verwelken en niet elk voorjaar opnieuw zal bloeien. Verwijder de verwelkte bloemen en overweeg om de bollen te rooien en op een koele, droge plaats te bewaren om volgend jaar opnieuw te planten.

Kortom, Tulipa Apricot Parrot is een prachtige eenjarige aanvulling op je tuinlandschap. Met zijn betoverende kleur en unieke vorm zal deze tulp je zeker verrassen en plezier brengen tijdens het lenteseizoen. Zorg goed voor hem, en hij zal je belonen met een adembenemende bloemenshow om elk voorjaar weer van te genieten. Waar wacht je nog op? Haal vandaag nog de magie van Tulipa Apricot Parrot in je tuin!


Wat voor soort tulp is de Tulipa Apricot Parrot?

De Apricot Parrot is een parkiettulp, het bloemblad lijkt op die van een exotische vogel. Daarnaast is het een laatbloeiende tulp.

Waar kan ik de Tulipa Apricot Parrot kopen?

Tulipa Apricot Parrot is te koop in de webshop van Bloombol vanaf 5 zakjes.

Hoe hoog wordt de Apricot Parrot tulp?

De Apricot Parrot tulp wordt zo'n 50 cm hoog, ze valt onder de categorie langere tulpen.

Is de Apricot Parrot tulp meerjarig?

In principe is de Apricot Parrot tulp een eenjarige tulp. Na de bloei zal ze verwelken. Echter met een zachte winter is er kans dat de bloem (in kleinere vorm) terugkomt.