Sparaxis mix

Een regenboog in je tuin..

Met hun schitterende sterachtige bloemen, geeft de Sparaxis mix een geweldig kleurenspektakel. Of je ze nu in borders, potten of tussen de rotsen plant, sparaxis maken het tuinieren vrolijk en eenvoudig.

meer info
maatadvies
max. 125 tekens
Icon
Star Star Star Star Star Star Star Star Star Star
4,83
  • gratis verzending vanaf € 59,95
  • 3 maanden bloeitijd & 100% bloeigarantie
  • levering in Nederland en België
  • direct van de kweker

inhoud

  • Sparaxis mix bollen

De Sparaxis bollen zijn per 25 stuks verpakt in zakjes. Je kunt ze bestellen vanaf 5 zakjes. Op iedere verpakking staat een korte planthandleiding met verzorgingsgids. Leuk om los te planten óf om er zelf een mengsel van te maken.

De bollen zijn van de hoogste kwaliteit en hebben 100% bloeigarantie.

 

productinformatie

Een regenboog in je tuin..

Met hun schitterende sterachtige bloemen, geeft de Sparaxis mix een geweldig kleurenspektakel. Of je ze nu in borders, potten of tussen de rotsen plant, sparaxis maken het tuinieren vrolijk en eenvoudig.

kenmerken

planten van
planten van april t/m mei
bloei:
bloei: juni-augustus
locatie:
locatie: zon
bloemhoogte:
bloemhoogte: 20-25 cm
Bloombol

Sparaxis: Kleurrijk spektakel voor tuin en vaas

Sparaxis, ook bekend als Harlekijnbloem, is een kleurrijke verschijning in elke tuin of vaas. Misschien heb je nog nooit van deze bolbloem gehoord, ze komt ook niet zo vaak voor in de volksmond en is daardoor één van onze uniekere bolsoorten. Deze bloem heeft een kenmerkende trechtervormige bloeiwijze en vrolijk gekleurde bloembladen die een opvallend geel hart omringen. Ze zijn er in verschillende kleuren.

Oorsprong en soorten

Sparaxis is oorspronkelijk afkomstig uit Zuid-Afrika, waar ze zich thuis voelt in de natuurlijke heidevelden en bergen. Deze achtergrond verklaart waarom Sparaxis zo'n zonliefhebber is. De Sparaxis mix bestaat uit verschillende kleuren waaronder roze, oranje, rood en wit wat zorgt voor een dynamische en levendige uitstraling. Elke soort brengt zijn eigen kleurnuance mee, maar allemaal delen ze de charmante eigenschap van een geel hart.

Kenmerken van de Sparaxis

De Sparaxis wordt ongeveer 25 centimeter hoog en is daarom perfect voor tuinliefhebbers die opzoek zijn naar lage bloemen. De bloemen hebben een ster-achtige vorm met een geel hartje. De bladeren zijn langwerpig groen. Sparaxis heeft een wat wildere uitstraling en is daarmee een goede keus om toe te voegen aan een prairieborder.

Planten en verzorging van de Sparaxis Mix

Voor het planten van de Sparaxis zomerbollen kiest u een zonnige plek uit, omdat ze een voorkeur hebben voor veel licht. De bollen doen het zowel goed in borders als in potten, wat Sparaxis veelzijdig maakt en geschikt voor verschillende tuinstijlen. Plant ze ongeveer 5 cm diep en 10 cm uit elkaar, zodat elke bol genoeg ruimte heeft om te bloeien. Zorg ervoor dat de grond goed afwatert, want hoewel Sparaxis dorstig kan zijn, houden ze niet van 'natte voeten'.

Sparaxis, niet winterhard

Goed om te weten is dat de bollen van de Sparaxis niet winterhard zijn. Dit betekent dat ze voor de eerste vorst uit de grond gehaald moeten worden. Bewaar de bollen op een droge, vorstvrije plaats zodat ze het volgende seizoen weer geplant kunnen worden.

Snijbloem

Sparaxis is niet alleen een prachtige tuinplant, maar ook een dankbare snijbloem. De levendige kleuren en elegante vorm maken (kleine) boeketten met Sparaxis tot een vrolijk middelpunt in elk interieur.

Met de juiste verzorging en aandacht zal jouw Sparaxis ieder jaar weer een feestje van de tuin maken. Of u nu een beginnende tuinier bent of een ervaren tuinier met groene vingers, deze speciale bloemen kunnen een uniek tintje aan je tuin toevoegen.

Sparaxis Mix Kopen

Het kopen van een Sparaxis mix bij Bloombol is een fluitje van een cent. Je hoeft geen expert te zijn; de bollen komen met handige tips voor het planten en verzorgen. Zo kun je zonder zorgen genieten van een tuin vol kleur. Bloombol biedt bloembollen die niet alleen je tuin opfleuren, maar ook perfect zijn als snijbloemen voor in huis. Wacht niet langer en voeg wat kleur toe aan je leven met een Sparaxis mix van Bloombol.