Nanus gladiolen

Kleurrijk, kort en krachtig..

Ontdek de nanus gladiool!  Deze compacte zomerbloeier brengt een explosie van kleur in je tuin. Net zo kleurrijk en krachtig als de normale gladiool, maar dan fijner.

meer info
maatadvies
max. 125 tekens
Icon
Star Star Star Star Star Star Star Star Star Star
4,83
  • gratis verzending vanaf € 59,95
  • 3 maanden bloeitijd & 100% bloeigarantie
  • levering in Nederland en België
  • direct van de kweker

inhoud

  • Gladiolus nanus bollen

Gladiolus nanus bollen zijn verpakt in zakjes van 10 stuks. De Gladiolus nanus mix kan besteld worden vanaf 5 zakjes. Elk zakje bevat korte plantinstructies en een verzorgingsgids.

De bollen zijn van de hoogste kwaliteit met 100% bloeigarantie

productinformatie

Kleurrijk, kort en krachtig..

Ontdek de nanus gladiool!  Deze compacte zomerbloeier brengt een explosie van kleur in je tuin. Net zo kleurrijk en krachtig als de normale gladiool, maar dan fijner.

kenmerken

planten van
planten van april-juni
bloei:
bloei: juli-augustus
locatie:
locatie: zon
bloemhoogte:
bloemhoogte: 60-70 cm
Bloombol

Nanus Gladiolen: Charmante kleuraccenten voor elke tuin

Nanus gladiolen zijn de kleiner blijvende neefjes van de klassieke gladiolen, ideaal voor wie houdt van subtielere bloemen in de tuin. Met hun hoogte van ongeveer 60-70 centimeter zijn ze perfect voor border voorgronden of als kleurrijke vulling tussen andere planten. De nanus gladiolen zijn er in verschillende kleuren: van zachte pasteltinten tot rijke, diepe kleuren en bloeien symestrisch omhoog.

Waarom kiezen voor een Nanus gladiool?

Wat nanus gladiolen speciaal maakt, is hun weerstand tegen wind. Doordat ze vrij klein zijn maakt ze minder vatbaar voor omknikken en daarmee zijn ze een betrouwbare keuze voor winderige locaties of voor tuiniers die liever geen steunen plaatsen. Ze zijn ook bijzonder geschikt voor bloempotten en containers, waarmee ze een fantastische keuze zijn voor balkons en terrassen.

Planten en verzorgen

Deze kleine krachtpatsers plant je in het voorjaar, nadat de kans op vorst verdwenen is. Kies een zonnige plek met goed doorlatende grond. Plant de bollen ongeveer 10-15 centimeter diep en 10-15 centimeter uit elkaar, met de puntige kant naar boven. Nanus gladiolen houden van een regelmatige slok water, maar het is belangrijk dat hun voeten niet in het water blijven staan.

Eenmaal in bloei, zullen ze weinig onderhoud vragen. Verwijder uitgebloeide bloemen om energie naar nieuwe groei te sturen en geef ze tijdens de groeiperiode maandelijks een beetje bloembollenmest. Na de bloei kun je de bollen opgraven en droog en vorstvrij bewaren, zodat je het volgende seizoen weer van hun pracht kunt genieten.

Nanus gladiolen bieden een charmante, kleurrijke touch aan elke tuin. Met hun aantrekkelijke bloemen en eenvoudige onderhoud, zijn ze geschikt voor zowel beginnende als ervaren tuinier.