Gladiolen roze

Roze rijkdom, recht omhoog..

Gladiool 'Rose Supreme' brengt hoogte in je tuin! Deze elegante zomerbloeier heeft verschillende roze kleuren. Leuk in de tuin óf in de vaas.

meer info
maatadvies
Crocosmia mix
Crocosmia mix
€ 9,49 per zakje (50st.)
max. 125 tekens
Icon
Star Star Star Star Star Star Star Star Star Star
4,84
  • gratis verzending vanaf € 59,95
  • 3 maanden bloeitijd & 100% bloeigarantie
  • levering in Nederland en België
  • direct van de kweker

inhoud

  • Gladiolus Rose Supreme

De gladiolenbollen zijn per 10 bollen verpakt in zakjes. Gladiolus Rose Supreme is te bestellen vanaf 5 zakjes. Op iedere verpakking staat een korte planthandleiding met verzorgingsgids. Leuk om los te planten óf om er zelf een mengsel van te maken.

De bollen zijn van de hoogste kwaliteit en hebben 100% bloeigarantie.

productinformatie

Roze rijkdom, recht omhoog..

Gladiool 'Rose Supreme' brengt hoogte in je tuin! Deze elegante zomerbloeier heeft verschillende roze kleuren. Leuk in de tuin óf in de vaas.

kenmerken

planten van
planten van april-mei
bloei:
bloei: juli-augustus
locatie:
locatie: zon
bloemhoogte:
bloemhoogte: 90-100 cm
Bloombol

Gladiool 'Rose Supreme': Stijlvol roze in je tuin

De gladiool 'Rose Supreme' is een charmante verschijning. Met haar roze tinten die van zacht tot intens variëren, geeft ze een subtiele maar stijlvolle touch aan je tuin. De bloemen hebben roze tinten die variëren van zacht tot intens. Daarnaast vormt er in iedere bloem een lichte kleurschakering die lijkt op een ster. Elke bloem staat op een statige steel, geordend in een rij die naar boven toe bloeit. De vorm is klassiek gladiool: slank en pijlvormig, waardoor ze perfect is voor verticale accenten in borders of als snijbloem in je vaas. Gladiolus Rose Supreme wordt zo’n 1 meter hoog.

Planten van gladiool Rose Supreme

Om de gladiool 'Rose Supreme' tot haar recht te laten komen, plant je de bollen in het voorjaar. Kies een plek in de volle zon, waar de grond goed doorlatend is. Graaf kleine kuiltjes, zo’n 10 tot 15 centimeter diep. Met de puntige kant omhoog leg je de bollen erin, op een afstand van ongeveer 15 centimeter uit elkaar. Zo krijgen ze genoeg ruimte om volop te groeien.

Verzorgingstips

De gladiool 'Rose Supreme' vraagt niet veel. Wanneer de eerste scheuten verschijnen, geef je ze water als de grond droog aanvoelt. Vermijd natte voeten, dat is niks voor gladiolen. Voeg tijdens de groeiperiode wat bloembollenmest toe voor een extra boost. Na de bloei knip je de stengels terug en laat je de bollen in de grond tot ze natuurlijk afsterven, dan zijn ze klaar voor een nieuwe ronde volgend jaar.

Door haar ongecompliceerde verzorging en opvallende verschijning is de Gladiool 'Rose Supreme' een topkeuze voor tuinliefhebbers die houden van bloemen maar niet te veel gedoe willen. Plant haar en zie hoe die roze tinten je tuin jaar na jaar verfraaien.