pre order

Eremurus Cleopatra

Breng de zon in je tuin..

Dit doe je met de zonnige kleur van Eremurus Cleopatra. Deze koninklijke verschijning geeft iedere tuin een zomers tintje.

meer info
maatadvies
Anemonen mix (Coronaria de Caen)
Anemonen mix (Coronaria de Caen)
€ 7,49 per zakje (30st.)
Crocosmia mix
Crocosmia mix
€ 9,49 per zakje (50st.)
toon meer
Dahlia Favourite Ballet mix
Dahlia Favourite Ballet mix
€ 9,49 per zakje (3st.)
Dahlia pompon mix
Dahlia pompon mix
€ 9,49 per zakje (3st.)
Gladiolus Callianthus
Gladiolus Callianthus
€ 7,49 per zakje (50st.)
Lelietje van dalen (Convallaria majalis)
Lelietje van dalen (Convallaria majalis)
€ 9,49 per zakje (10st.)
Nerine mix
Nerine mix
€ 9,49 per zakje (5st.)
Ranonkel pastel mix
Ranonkel pastel mix
€ 9,49 per zakje (40st.)
max. 125 tekens
€ 24,95 1x Eremurus Cleopatra - 5 zakjes
totaal : € 24,95
nog € 34,99 voor gratis verzending!
Icon
Star Star Star Star Star Star Star Star Star Star
4,57
  • gratis verzending vanaf € 59,95
  • 3 maanden bloeitijd & 100% bloeigarantie
  • levering in Nederland en België
  • direct van de kweker

inhoud

  • Eremurus Cleopatra knollen

De Eremurus knollen zijn per stuk verpakt in zakjes. Je kunt ze bestellen vanaf 5 zakjes. Op iedere verpakking staat een korte planthandleiding met verzorgingsgids. Leuk om los te planten óf om er zelf een mengsel van te maken.

De knollen zijn van de hoogste kwaliteit en hebben 100% bloeigarantie.

productinformatie

Breng de zon in je tuin..

Dit doe je met de zonnige kleur van Eremurus Cleopatra. Deze koninklijke verschijning geeft iedere tuin een zomers tintje.

kenmerken

planten van
planten van april t/m mei
bloei:
bloei: juni-augustus
locatie:
locatie: zon
bloemhoogte:
bloemhoogte: 110-125 cm
Bloombol

Eremurus Cleopatra, een indrukwekkende bloem

Eremurus Cleopatra, beter bekend als de Woestijnkaars of Naald van Cleopatra is een betoverende verschijning in iedere zomertuin. Deze statige zomerbloeier, met zijn indrukwekkende hoogte van ongeveer 125 cm, trekt direct de aandacht met zijn lange roze bloemen die bloeien van juni tot augustus.

Oorsprong en soorten

De Eremurus vindt zijn oorsprong in de droge en bergachtige regio's van West- en Centraal-Azië. Daar hebben deze planten zich aangepast aan de uitdagende omstandigheden. Cleopatra is een van de vele soorten Eremurus, elk met hun eigen kleur en vorm. Ze staan allemaal bekend om hun lange aren vol met bloemen.

Unieke kenmerken

Eremurus Cleopatra heeft een prachtige zachte kleur. Oranje en zalmtinten zie je terug in de bloemblaadjes. De gele kern van stuifmeeldraadje maakt het een bijzonder geheel. Eremurus Cleopatra geeft een warme gloed in de border. Hij is los maar ook tussen vaste planten een geweldige toevoeging.

Planten en Verzorging van de Woestijnkaars

Het planten van Eremurusknollen doe je het best in het voorjaar. Kies een zonnige plek uit, want deze planten bloeien het rijkst in volle zon. Begin met een ruim plantgat, maak de aarde los en meng er wat goede potgrond doorheen. Plaats de knollen voorzichtig op een diepte van 3-5 cm met een plantafstand van ongeveer 50 cm. Geef ze direct na het planten water. Wees alert op late nachtvorst, want Eremurus is daar gevoelig voor. Plant daarom pas in mei.

Steun en combinaties

Soms hebben de lange bloemstengels wat steun nodig, zeker als ze vol in bloei staan. Combineer Eremurus Cleopatra met andere vaste planten of verschillende eremurus soorten om een dynamische en diverse tuinbeleving te creëren.

Woestijnkaars als snijbloem

De Eremurus doet het niet alleen goed in de tuin, maar ook in de vaas. Het is een uitstekende snijbloem die lang mooi blijft. Snijd de bloemen het liefst vroeg op de dag en zet ze direct in lauwwarm water met snijbloemenvoedsel voor de beste houdbaarheid.

Genieten jaar na jaar van jouw Eremurus

Na de bloeiperiode kun je de knollen opgraven en bewaren op een vorstvrije plek. Zo kun je jaar na jaar genieten van de prachtige Eremurus Cleopatra. Met de juiste verzorging wordt elke zomer een feest van kleur en hoogte, waarbij deze Woestijnlantaarn een natuurlijke elegantie toevoegt aan elke tuin.

Eremurus Cleopatra Kopen bij Bloombol

Voor wie zijn tuin wil verrijken met de koninklijke Eremurus Cleopatra, is Bloombol dé webshop. Hier vind je de beste zomerbollen, klaar om jouw tuin om te toveren in een zomers paradijs. Bloombol staat garant voor topkwaliteit knollen die uitgroeien tot sterke, gezonde planten met die karakteristieke lange, oranje bloemaren. Het bestellen is eenvoudig en je krijgt alle tips mee voor de beste verzorging. Eremurus Cleopatra is te koop vanaf 5 zakjes.