Echinacea Purpurea

Paarse zonnetjes in je tuin..

Hier is Echinacea Purpurea! Deze stoere schoonheid zet je tuin in volle bloei en verwelkomt de hele zomer lang vlinders en bijen. Stap in een wereld van levendige kleuren en natuurlijke charme met de ‘Zonnehoed’.

meer info
maatadvies
max. 125 tekens
Icon
Star Star Star Star Star Star Star Star Star Star
4,83
  • gratis verzending vanaf € 59,95
  • 3 maanden bloeitijd & 100% bloeigarantie
  • levering in Nederland en België
  • direct van de kweker

inhoud

  • Echinacea wortelstokken

De Echinacea wortelstokken zijn per 3 stuks verpakt in zakjes. Je kunt ze bestellen vanaf 5 zakjes. Op iedere verpakking staat een korte planthandleiding met verzorgingsgids. Leuk om los te planten óf om er zelf een mengsel van te maken.

De wortelstokken zijn van de hoogste kwaliteit en hebben 100% bloeigarantie.

productinformatie

Paarse zonnetjes in je tuin..

Hier is Echinacea Purpurea! Deze stoere schoonheid zet je tuin in volle bloei en verwelkomt de hele zomer lang vlinders en bijen. Stap in een wereld van levendige kleuren en natuurlijke charme met de ‘Zonnehoed’.

kenmerken

planten van
planten van november-mei
bloei:
bloei: juli-oktober
locatie:
locatie: zon
bloemhoogte:
bloemhoogte: 80 cm
Bloombol

maak kennis met Echinacea Purpurea

Echinacea Purpurea, vaak aangeduid als 'Zonnehoed', is een plant die niet alleen je tuin verrijkt met levendige kleuren, maar ook het zomerse zoemen van bijen en fladderen van vlinders aantrekt. Deze vaste plant is een favoriet vanwege zijn robuuste natuur en de makkelijke manier van verzorgen, wat hem een must-have maakt voor elke tuinliefhebber.

oorsprong en soorten

Echinacea Purpurea vindt zijn oorsprong op de uitgestrekte prairies van Noord-Amerika. Er zijn diverse soorten Echinacea, maar de Purpurea staat bekend om zijn duurzaamheid en de gemakkelijke manier waarop hij zich aanpast aan verschillende tuinomgevingen.

kenmerken en bijzonderheden van de Echinacea

Wat Echinacea Purpurea zo bijzonder maakt, is de grootte en de kleur van de bloemen. In de zomer bloeien ze met een warm oranjebruin hart, omringd door opvallende roze bloemblaadjes. Zelfs als de bloemen zijn uitgebloeid en de blaadjes omlaag hangen, behoudt de plant zijn sierwaarde. De hoogte van 70-80 cm maakt hem ideaal voor borders waar hij goed zichtbaar is. Naast sierwaarde is de plant medicinaal ook heel waardevol. Er worden verschillende natuurlijke medicijnen mee gemaakt om vooral de weerstand te verbeteren.

kleur en vorm

De Zonnehoed is een echte blikvanger met zijn unieke bloemstructuur. Het contrasterende kleurenpalet en de vorm trekken niet alleen mensen aan, maar ook een scala aan nuttige insecten, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in je tuin.

planten en verzorging

Voor het planten van Echinacea Purpurea zoek je een plekje in de volle zon. Ze gedijen het beste in een vruchtbare, goed doorlatende grond. Plant de Echinacea in het voorjaar of najaar, en geef ze ruimte om te groeien. Een laagje compost in het najaar helpt de plant om sterk te blijven en biedt voeding voor het volgende groeiseizoen. Qua verzorging heeft deze plant niet veel nodig, maar wat extra aandacht kan geen kwaad. Een jaarlijkse compostgift zorgt ervoor dat de Zonnehoed niet hoeft te 'vechten' om voedingsstoffen en dat hij elk jaar weer prachtig bloeit.

Echinacea Purpurea kopen bij Bloombol

Voor wie direct wil genieten van de pracht van Echinacea Purpurea, is Bloombol de plek waar je moet zijn. Hier vind je gezonde wortelstokken waaruit straks krachte planten komen die klaar zijn om je tuin te verfraaien met hun roze bloemblaadjes en levendige hart. Met een bestelling bij Bloombol zet je een stap richting een tuin die niet alleen mooi is, maar ook zoemt en fladdert van het leven.