Dahlia Topmix Apricot

Klein van stuk, maar groots in uitstraling..

Ontmoet de kleine charmeur van de dahliafamilie - Dahlia Topmix 'Apricot'. Met haar schattige abrikooskleurige bloemetjes weet ze elk hoekje van je tuin op te fleuren. Ideaal voor die gezellige pot op je terras of om dat kleine stukje border mee op te vullen.

meer info
maatadvies
max. 125 tekens
Icon
Star Star Star Star Star Star Star Star Star Star
4,83
  • gratis verzending vanaf € 59,95
  • 3 maanden bloeitijd & 100% bloeigarantie
  • levering in Nederland en België
  • direct van de kweker

inhoud

  • Dahlia Topmix Apricot knollen

De dahliaknollen zijn los verpakt in zakjes. Ieder zakje bevat 1 knol. Dahlia Topmix Apricot is te bestellen vanaf 5 zakjes. Hierop staat een korte planthandleiding met verzorgingsgids. Leuk om los te planten óf om er zelf een mengsel van te maken.

Een dahliaknol groeit uit tot een plant van 30-50 cm breed en krijgt in het seizoen meerdere nieuwe bloemen. De knollen zijn van de hoogste kwaliteit en hebben 100% bloeigarantie.

productinformatie

Klein van stuk, maar groots in uitstraling..

Ontmoet de kleine charmeur van de dahliafamilie - Dahlia Topmix 'Apricot'. Met haar schattige abrikooskleurige bloemetjes weet ze elk hoekje van je tuin op te fleuren. Ideaal voor die gezellige pot op je terras of om dat kleine stukje border mee op te vullen.

kenmerken

planten van
planten van april-mei
bloei:
bloei: julioktober
locatie:
locatie: zon
bloemhoogte:
bloemhoogte: 40-50 cm

verzorgingstips

Alles wat je moet weten over bloembollen en tuinieren vindt je in onze verzorgingstips. Download ze hier

Bloombol

Ontdek de charme van de dahlia Topmix 'Apricot': het snoepje voor iedere tuin of terras

Met haar veelvoud aan kleine, abrikooskleurige bloemetjes biedt de dahlia Topmix Apricot een betoverend gezicht vanaf de late zomer tot de eerste vorst. Niet te groot en niet te klein, deze dahlia is de ideale keuze voor wie zijn buitenruimte met minimale inspanning wil opfleuren.

Speels en praktisch

Dahlia Topmix 'Apricot' blijft qua hoogte bescheiden, waardoor ze uitblinkt in potten en compacte borders. Haar zonnige bloesems brengen een vrolijke noot op je balkon, terras of in een kleine stadstuin. En hoewel ze klein van stuk is, is deze dahlia groots in uitstraling.

Planten van Dahlia Topmix Apricot

En hoe zit het met het planten van deze kleine zonnezoekers? Dahlia Topmix 'Apricot' maakt het je makkelijk. Kies een lekker zonnig plekje uit, zorg voor een goed doorlatende bodem en geef ze wat ruimte om te groeien. Met een eenvoudige groet aan de lentezon, zullen deze dahlia's hun weg wel vinden.

Onderhoudsgemak

Het verzorgen van de dahlia Topmix 'Apricot' is heel eenvoudig. Ze heeft alleen een plekje in de zon en regelmatig water nodig om goed te groeien. Het is belangrijk om verwelkte bloemen regelmatig weg te knippen. Vergeet deze kleine taak niet, want een dahlia die niet wordt bijgehouden, is als een ongelezen boek op je nachtkastje: het laat niet zien wat het kan. Dus knip die verdorde bloemen weg, geef je dahlia's een beetje liefde en geniet van maanden lang bloei.

Een feest voor bestuivers

Het is niet alleen het uiterlijk van dahlia Topmix 'Apricot' dat indruk maakt; ook bestuivers zoals bijen en vlinders zijn dol op ze. Het stuifmeel van deze dahlia's is een feestmaal voor deze nuttige beestjes, wat je tuin helpt in het behoud van een gezond en levendig ecosysteem.

Zet de Dahlia Topmix 'Apricot' in de spotlight en geniet van een tuin die net zo gastvrij is voor jou als voor de natuur. Je kunt de Dahlia Topmix Apricot en vele andere zomerbollen bestellen bij Bloombol.