Dahlia Teesbrooke Audrey

 Roze met een kraagje..

Teesbrooke Audrey is een pareltje onder de dahlia’s. Met haar gele hart en zachtroze bloemblaadjes en witte kraag is deze dahlia een eyecatcher voor je tuin.

meer info
maatadvies
max. 125 tekens
Icon
Star Star Star Star Star Star Star Star Star Star
4,83
 • gratis verzending vanaf € 59,95
 • 3 maanden bloeitijd & 100% bloeigarantie
 • levering in Nederland en België
 • direct van de kweker

inhoud

 • Dahlia Teesbrooke Audrey knollen

De dahliaknollen zijn los verpakt in zakjes. Ieder zakje bevat 1 knol. Dahlia Teesbrooke Audrey is te bestellen vanaf 5 zakjes. Hierop staat een korte planthandleiding met verzorgingsgids. Leuk om los te planten óf om er zelf een mengsel van te maken.

Een dahliaknol groeit uit tot een plant van 30-50 cm breed en krijgt in het seizoen meerdere nieuwe bloemen. De knollen zijn van de hoogste kwaliteit en hebben 100% bloeigarantie.

productinformatie

 Roze met een kraagje..

Teesbrooke Audrey is een pareltje onder de dahlia’s. Met haar gele hart en zachtroze bloemblaadjes en witte kraag is deze dahlia een eyecatcher voor je tuin.

kenmerken

planten van
planten van april-mei
bloei:
bloei: juli-oktober
locatie:
locatie: zon
bloemhoogte:
bloemhoogte: 70-80 cm

verzorgingstips

Alles wat je moet weten over bloembollen en tuinieren vindt je in onze verzorgingstips. Download ze hier

Bloombol

Ontdek de charme van dahlia Teesbrooke Audrey

Duik in de wereld van de charmante dahlia Teesbrooke Audrey, een betoverende verschijning in elke tuin. Met haar dubbele ring van zachtroze en witte bloemblaadjes en een warm geel hart, staat deze collarette dahlia garant voor tuinplezier. Dit juweeltje trekt niet alleen de aandacht van tuinliefhebbers, maar is ook een feestmaal voor bijen en vlinders.

Planten van dahlia Teesbrooke Audrey

Om deze schoonheid een plekje in je tuin te geven, volg je deze simpele stappen:

 1. Kies een zonnige plek: Dahlia Teesbrooke Audrey houdt van de zon. Zorg voor een plek waar ze minstens 6 uur zonlicht per dag kan opvangen.
 2. De juiste bodem: Een goed doorlatende, vruchtbare grond doet wonderen. Meng wat compost door de grond voor de plant een stevige basis geeft.
 1. Planten maar: Plant de knollen in de lente, als de vorst uit de grond is. Leg ze op een diepte van ongeveer 10-15 cm met de 'oude stelen' naar boven.
 2. Afstand bewaren: Geef ze de ruimte, zo'n 30-40 cm van elkaar, zodat ze vrij kunnen groeien en bloeien.

Verzorging: Liefde en aandacht

Dahlia's vragen niet veel, maar wel wat liefde en aandacht:

 • Watergeven: Dahlia Teesbrooke Audrey houdt van vochtige, maar niet doorweekte grond. Regelmatig water geven tijdens droge periodes is een must.
 • Voeding: Verwen haar eens per maand met wat bloemenmest voor een uitbundige bloei.
 • Dode bloemen verwijderen: Dit stimuleert nieuwe groei en zorgt voor bloeiplezier tot oktober-november.
 • Steun: Hoewel ze niet hoog wordt, kan een beetje steun geen kwaad, zeker als ze volop in bloei staat. Je kan de dahlia wat steun bieden door een plantenrekje of stevig gaas te plaatsen.

Dahlia Teesbrook Audrey in de pluktuin

Zet je schaar maar klaar, want met dahlia Teesbrooke Audrey maak je jouw pluktuin compleet! Ze maakt stelen met weinig vertakkingen en is daarom een perfecte keuze. En het mooie is: knip met beleid en zorg dat je drie takjes laat staan, dan beloont ze je snel weer met nieuwe bloemen.

Met deze tips zal de Dahlia Teesbrooke Audrey de ster zijn van je tuin. Ze is niet alleen een lust voor het oog, maar ook een bijdrage aan de biodiversiteit.

Make it bloom!