Dahlia Preference

Favoriet van onze tuinstylist..

Dahlia Preference is Chantal’s favoriet door haar prachtige zalmkleur en speelse bloemvorm. Ontdek zelf waarom deze dahlia zo geliefd is.

meer info
maatadvies
max. 125 tekens
Icon
Star Star Star Star Star Star Star Star Star Star
4,83
 • gratis verzending vanaf € 59,95
 • 3 maanden bloeitijd & 100% bloeigarantie
 • levering in Nederland en België
 • direct van de kweker

inhoud

 • Dahlia Preference knollen

De dahliaknollen zijn los verpakt in zakjes. Ieder zakje bevat 1 knol. Dahlia Preference is te bestellen vanaf 5 zakjes. Hierop staat een korte planthandleiding met verzorgingsgids. Leuk om los te planten óf om er zelf een mengsel van te maken.

Een dahliaknol groeit uit tot een plant van 30-50 cm breed en krijgt in het seizoen meerdere nieuwe bloemen. De knollen zijn van de hoogste kwaliteit en hebben 100% bloeigarantie.

productinformatie

Favoriet van onze tuinstylist..

Dahlia Preference is Chantal’s favoriet door haar prachtige zalmkleur en speelse bloemvorm. Ontdek zelf waarom deze dahlia zo geliefd is.

kenmerken

planten van
planten van april t/m mei
bloei:
bloei: juli-oktober
locatie:
locatie: zon
bloemhoogte:
bloemhoogte: 100-120 cm

verzorgingstips

Alles wat je moet weten over bloembollen en tuinieren vindt je in onze verzorgingstips. Download ze hier

Bloombol

Ontmoet Dahlia 'Preference': De cactusdahlia met karakter

Als je op zoek bent naar een bloem die net even anders is, dan is de Dahlia 'Preference' jouw match. Deze cactusdahlia is een echte blikvanger in elke tuin. Maar wat maakt deze dahlia nou zo speciaal?

Kenmerken van dahlia Preference

 • Kleur: De 'Preference' spat uit de grond met bloemblaadjes in een unieke tint van abrikoos-oranje, geaccentueerd met een vleugje geel in het hart. Echt, je blijft ernaar kijken!
 • Hoogte: Met een trotse hoogte van ongeveer 120 cm, steekt ze mooi boven de meeste planten uit en is ze niet te missen.
 • Bloemvorm: De spitse, rietachtige bloemblaadjes van deze cactusdahlia steken alle kanten op, wat zorgt voor een spetterend 3D-effect.
 • Bloei: Van de zomer tot aan de herfst zit je gebakken met een doorlopende show van bloemen.

Planten van de dahlia

Om je Dahlia 'Preference' bollen te planten, zoek je een zonnige plek in je tuin waar ze volop kunnen genieten van het licht. Maak een gat in de grond dat ruim genoeg is voor de bol, maar niet te diep; een regel is om twee tot drie keer de hoogte van de bol aan aarde bovenop de bol te hebben. Plaats de bol voorzichtig in de aarde, dek af met grond en geef het een goede hoeveelheid water om het planten te starten.

Verzorging: Kinderspel

 • Water: Dahlia's houden van een slok, maar niet van natte voeten. Zorg dus voor een goede drainage.
 • Voeding: Geef ze af en toe wat bloemenvoeding, dan blijven ze je belonen met bloemen.
 • Snoeien: Uitgebloeide bloemen? Knip ze weg en je 'Preference' maakt nieuwe aan.
 • Winter: Haal de bollen voor de vorst uit de grond en bewaar ze op een koele, droge plek. Zo heb je elk jaar weer plezier van je 'Preference'.

Dahlia 'Preference': Een verrassend element in iedere tuin

Door haar opvallende vorm en kleur is Dahlia 'Preference' een perfecte keuze om je tuin dat extra beetje flair te geven. Meng ze met andere zomerbloeiers voor een speels effect of laat ze solo de show stelen in een pot op je balkon of terras.

En weet je wat echt te gek is? Deze dahlia trekt ook nog eens vlinders en bijen aan, wat je tuin tot een levendige plek maakt. Bestellen doe je simpelweg online. Kies je voor een mix van kleuren of ga je voor een uniforme look? De keuze is aan jou!

Klaar voor een zomer vol bloemen?

Bestel je Dahlia 'Preference' vandaag nog en zet de eerste stap naar een zomer vol prachtige bloemen. Of je nu een pro bent of voor het eerst bloembollen plant, met deze tips en jouw enthousiasme wordt het gegarandeerd een succes!