Dahlia Lavender Perfection

Een romantische bloem..

Met een kleurenpalet van zacht lavendel-roze is dahlia Lavender Perfection een prachtige bloem met een romantische uitstraling. Ze is makkelijk te combineren met andere planten en de bloeit de hele zomer door met een overvloed aan bloemen..

meer info
maatadvies
max. 125 tekens
Icon
Star Star Star Star Star Star Star Star Star Star
4,83
  • gratis verzending vanaf € 59,95
  • 3 maanden bloeitijd & 100% bloeigarantie
  • levering in Nederland en België
  • direct van de kweker

inhoud

  • Dahlia Lavender Perfection knollen

De dahliaknollen zijn los verpakt in zakjes. Ieder zakje bevat 1 knol. Dahlia Lavender Perfection is te bestellen vanaf 5 zakjes. Hierop staat een korte planthandleiding met verzorgingsgids. Leuk om los te planten óf om er zelf een mengsel van te maken.

Een dahliaknol groeit uit tot een plant van 30-50 cm breed en krijgt in het seizoen meerdere nieuwe bloemen. De knollen zijn van de hoogste kwaliteit en hebben 100% bloeigarantie.

productinformatie

Een romantische bloem..

Met een kleurenpalet van zacht lavendel-roze is dahlia Lavender Perfection een prachtige bloem met een romantische uitstraling. Ze is makkelijk te combineren met andere planten en de bloeit de hele zomer door met een overvloed aan bloemen..

kenmerken

planten van
planten van april t/m mei
bloei:
bloei: juli-oktober
locatie:
locatie: zon
bloemhoogte:
bloemhoogte: 90-100 cm

verzorgingstips

Alles wat je moet weten over bloembollen en tuinieren vindt je in onze verzorgingstips. Download ze hier

Bloombol

Dahlia Lavender Perfection: Zomerse romantiek in lavendel roze

Dahlia Lavender Perfection brengt een vleugje zomerse romantiek met zijn zachte lavendelroze bloemen ter grootte van een dinerbord. Deze beauty trekt zeker de aandacht, ongeacht wat er omheen groeit. Maar er is meer dan alleen uiterlijke pracht; deze dahlia past perfect in elke tuin.

Een betoverende aanwinst voor je tuin

Dahlia Lavender Perfection is een dankbare zomerbloeier die je maandenlang plezier geeft. Van juli tot de eerste nachtvorst in de herfst, blijft deze dahlia in volle bloei. Met een hoogte van ongeveer 90-100 cm is hij een opvallende aanvulling voor je tuin. Het zal waarschijnlijk nodig zijn om de bloemstengels te ondersteunen vanwege het gewicht die deze grote bloemen hebben.

Planten van Dahlia Lavender Perfection

Dahlia Lavender Perfection plant je in een doorlatende grond en op een zonnige locatie. Wacht tot de kans op vorst voorbij is voordat je begint met planten, meestal is dit vanaf mei. Graaf een gat dat ongeveer twee keer zo diep is als de grootte van de dahlia-knol en voeg wat organische compost toe om de groei te stimuleren. Plaats de knol met het oog naar boven in het gat en zorg ervoor dat het puntje net boven het grondniveau uitsteekt. Geef de knol veel water na het planten en houd de grond vochtig komende maanden terwijl de dahlia zich vestigt.

Verzorging van Dahlia Lavender Perfection

Dahlia Lavender Perfection is gelukkig geen veeleisende plant als het op de verzorging aankomt. Om ervoor te zorgen dat ze mooi blijft bloeien is regelmatige aandacht voldoende. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is, en geef je dahlia regelmatig water, vooral tijdens droge periodes.

Een beetje voeding kan wonderen doen, dus overweeg om af en toe een uitgebalanceerde meststof te gebruiken om de bloei te stimuleren. Het verwijderen van verwelkte bloemen ziet er niet alleen mooier uit, maar bevordert ook de groei van nieuwe bloemen. Blijf je de verwelkte bloemen eruit halen, dan kan de Dahlia plant soms wel tot in november bloeien!

Overwinteren van Dahlia Lavender Perfection

Om Dahlia Lavender Perfection veilig de winter door te laten komen, wacht je tot de vorst de bladeren heeft doen verwelken. Graaf de knollen voorzichtig op, schud voorzichtig de grond eraf en bewaar ze op een koele, donkere en vorstvrije plek. Het is belangrijk om ze af en toe een beetje water te geven om uitdrogen te voorkomen. In het vroege voorjaar, plant je ze opnieuw in je tuin zodra het gevaar van vorst voorbij is, en je zult beloond worden met nog een seizoen van prachtige lavendelroze bloemen.

Dahlia Lavender Perfection voegt een vleugje romantiek en kleur toe aan je tuin.

Make it bloom!