Dahlia Fleurel

De buitengewoon elegante dahlia..

Dahlia Fleurel is een sierlijke dahlia met prachtige wit- met crèmekleurige bloemen. Haar bloemblaadjes zijn erg weelderig waardoor Fleurel zo in een bruidsboeketje kan!   

meer info
maatadvies
max. 125 tekens
Icon
Star Star Star Star Star Star Star Star Star Star
4,83
  • gratis verzending vanaf € 59,95
  • 3 maanden bloeitijd & 100% bloeigarantie
  • levering in Nederland en België
  • direct van de kweker

inhoud

  • Dahlia Fleurel knollen

De dahliaknollen zijn los verpakt in zakjes. Ieder zakje bevat 1 knol. Dahlia Fleurel is te bestellen vanaf 5 zakjes. Hierop staat een korte plant handleiding met verzorgingsgids. Leuk om los te planten óf om er zelf een mengsel van te maken.

Een dahliaknol groeit uit tot een plant van 30-50 cm breed en krijgt in het seizoen meerdere nieuwe bloemen. De knollen zijn van de hoogste kwaliteit en hebben 100% bloeigarantie.

productinformatie

De buitengewoon elegante dahlia..

Dahlia Fleurel is een sierlijke dahlia met prachtige wit- met crèmekleurige bloemen. Haar bloemblaadjes zijn erg weelderig waardoor Fleurel zo in een bruidsboeketje kan!   

kenmerken

planten van
planten van april t/m mei
bloei:
bloei: juli-oktober
locatie:
locatie: zon
bloemhoogte:
bloemhoogte: 90-120 cm

verzorgingstips

Alles wat je moet weten over bloembollen en tuinieren vindt je in onze verzorgingstips. Download ze hier

Bloombol

Dahlia Fleurel: De witte sierlijke dahlia

Dahlia Fleurel is echt een klasse apart in de bloemenwereld. Het lijkt veel op de beroemde Cafe au Lait dahlia, maar hier komt het leuke verschil: de kleur. Dezelfde mooie, ronde bloemblaadjes die er gewoon fantastisch uitzien, maar dan in een eigen, opvallend kleurenpalet. Fleurel heeft namelijk een witte kleur met een vleugje crème bij het hart.

Planten van de dahlia Fleurel

Nu, als je van plan bent om deze beauty te planten, zijn er een paar dingen waar je op moet letten. Deze dahlia doet het het beste in goed doorlatende grond en moet lekker in het zonnetje staan. Wacht even tot de laatste vorst voorbij is in het voorjaar voordat je de knollen gaat planten. Graaf een gat dat ongeveer twee keer zo diep is als de knol en gooi er wat mest bij. Zorg ervoor dat de knol met het oog naar boven in de grond zit en dat het puntje net boven de grond uitsteekt. Geef even flink wat water, en dan gaat het helemaal goedkomen.

Verzorging van dahlia Fleurel

Wat betreft onderhoud, dat is niet zo ingewikkeld. Geef de plant regelmatig water, vooral als het een tijdje droog is, en geef af en toe wat meststof om die bloemen in topvorm te houden. Verder is het heel belangrijk om de oude bloemen weg te halen om nieuwe bloei te stimuleren.

Perfecte bloem voor bruidswerk

Oh, en niet te vergeten, deze dahlia is ook geweldig in boeketten en bruidswerk. Als je iets extra's wilt toevoegen aan je bloemstukken of een prachtig bruidsboeket wilt maken, dan is Dahlia Fleurel jouw geheime wapen. Deze weelderige bloemen zullen de show stelen. Dus waar wacht je nog op? Tijd om te genieten van Dahlia Fleurel!