Dahlia Bishop of York

Bloemen met een gouden gloed..

Met haar enkele rij zonnige bloemblaadjes en opvallend donkere bladeren en stelen, vangt deze decoratieve dahlia moeiteloos de aandacht in elke tuin. Een feest voor bijen en vlinders!

meer info
maatadvies
max. 125 tekens
Icon
Star Star Star Star Star Star Star Star Star Star
4,83
  • gratis verzending vanaf € 59,95
  • 3 maanden bloeitijd & 100% bloeigarantie
  • levering in Nederland en België
  • direct van de kweker

inhoud

  • Dahlia Bishop of York knollen

De dahliaknollen zijn los verpakt in zakjes. Ieder zakje bevat 1 knol. Dahlia Bishop of York is te bestellen vanaf 5 zakjes. Hierop staat een korte planthandleiding met verzorgingsgids. Leuk om los te planten óf om er zelf een mengsel van te maken.

Een dahliaknol groeit uit tot een plant van 30-50 cm breed en krijgt in het seizoen meerdere nieuwe bloemen. De knollen zijn van de hoogste kwaliteit en hebben 100% bloeigarantie.

productinformatie

Bloemen met een gouden gloed..

Met haar enkele rij zonnige bloemblaadjes en opvallend donkere bladeren en stelen, vangt deze decoratieve dahlia moeiteloos de aandacht in elke tuin. Een feest voor bijen en vlinders!

kenmerken

planten van
planten van april-mei
bloei:
bloei: juli-oktober
locatie:
locatie: zon
bloemhoogte:
bloemhoogte: 80-100 cm

verzorgingstips

Alles wat je moet weten over bloembollen en tuinieren vindt je in onze verzorgingstips. Download ze hier

Bloombol

Dahlia Bishop of York: Zonneschijn voor je tuin

De dahlia Bishop of York steelt de show in je tuin met zijn heldergele bloemen die afsteken tegen de bijna zwarte bladern. Dit kleurcontrast vangt meteen het oog en de open bloemstructuur trekt een diversiteit aan bijen en vlinders aan. Zo word je tuin niet alleen mooier, maar ook levendiger.

Planten van dahlia Bishop of York

Deze stralende dahlia is makkelijk te planten. Kies een zonnig plekje uit na de vorstperiode, zet de knollen met de 'ogen' omhoog en geef ze de ruimte. Een goed doorlatende bodem doet de rest. Ze hebben de neiging om breed uit te waaien, dus geef ze de ruimte om zich te ontwikkelen.

Verzorging zonder zorgen

Water geven doe je alleen als het nodig is - vermijd te natte grond. Het is wel belangrijk om veel water te geven in de eerste maand als de knollen net geplant zijn. Een beetje voeding tijdens de groeiperiode en af en toe de uitgebloeide bloemen weghalen stimuleert een rijke bloei. Aan het eind van het seizoen bescherm je de knollen tegen de vorst door ze op te graven en te bewaren op een droge, koele plek.

Goed voor de natuur en mooi

De Bishop of York brengt niet alleen schoonheid naar je tuin, maar ondersteunt ook de lokale natuur met zijn bij- en vlindervriendelijke eigenschappen. Het is een zorgeloze en verantwoorde keuze voor elke tuinier die jaarlijks wil genieten van een prachtige, onderhoudsarme en milieubewuste tuin.