pre order

Canna bollen

De koraalkleurige eyecatcher..

Canna City of Portland geeft een tropische sfeer aan je tuin. De plant wordt erg groot en geeft koraalkleurige bloemen met langwerpig groen blad. De Canna wordt 120 cm hoog en geeft 3 tot 4 maanden meerdere bloemen. Begin augustus begint ze met bloeien.

meer info
maatadvies
Anemonen mix (Coronaria de Caen)
Anemonen mix (Coronaria de Caen)
€ 7,49 per zakje (30st.)
Crocosmia mix
Crocosmia mix
€ 9,49 per zakje (50st.)
toon meer
Dahlia Favourite Ballet mix
Dahlia Favourite Ballet mix
€ 9,49 per zakje (3st.)
Dahlia pompon mix
Dahlia pompon mix
€ 9,49 per zakje (3st.)
Gladiolus Callianthus
Gladiolus Callianthus
€ 7,49 per zakje (50st.)
Lelietje van dalen (Convallaria majalis)
Lelietje van dalen (Convallaria majalis)
€ 9,49 per zakje (10st.)
Nerine mix
Nerine mix
€ 9,49 per zakje (5st.)
Ranonkel pastel mix
Ranonkel pastel mix
€ 9,49 per zakje (40st.)
max. 125 tekens
€ 18,95 1x Canna City of Portland - 5 knollen
totaal : € 18,95
nog € 40,99 voor gratis verzending!
Icon
Star Star Star Star Star Star Star Star Star Star
4,57
  • gratis verzending vanaf € 59,95
  • 3 maanden bloeitijd & 100% bloeigarantie
  • levering in Nederland en België
  • direct van de kweker

inhoud

  • Canna roze ‘City of Portland’ knollen

De Cannaknollen zijn los verpakt in zakjes. Ieder zakje bevat 1 knol. De Canna City of Portland is te bestellen vanaf 5 stuks. Op de zakjes staat een korte planthandleiding met verzorgingsgids. Leuk om los te planten óf om er zelf een mengsel van te maken. Voeg extra soorten toe en creëer je eigen Bloombol-mix.

productinformatie

De koraalkleurige eyecatcher..

Canna City of Portland geeft een tropische sfeer aan je tuin. De plant wordt erg groot en geeft koraalkleurige bloemen met langwerpig groen blad. De Canna wordt 120 cm hoog en geeft 3 tot 4 maanden meerdere bloemen. Begin augustus begint ze met bloeien.

kenmerken

planten van
planten van april t/m mei
bloei:
bloei: augustus-oktober
locatie:
locatie: zon
bloemhoogte:
bloemhoogte: 120 cm
Bloombol

De canna, een tropische verschijning

Het is een hoge plant met zwaardvormige bladeren die omhoog groeien. Vanuit de bladeren groeien bloemstelen die in de zomer prachtige bloemen geven in allerlei kleuren. De plant wordt zo’n 60-150 cm hoog. Canna’s zijn in principe niet winterhard, maar met milde winters en een drogere standplaats is er kans dat ze het overleven. Maar net als dahlia’s adviseren we om de knollen voor de winter uit de grond te halen.

Canna 'City of Portland' 

Canna City of Portland heeft een prachtige koraalroze kleur. De kern van de bloemen hebben gele- en donkerroze accenten. Deze canna wordt zo’n 120 cm hoog. Iedere steel krijgt meerdere bloemknoppen. Let op, het kan enkele jaren duren voordat de Canna plant volgroeid is. Wanneer je goed bemest gedurende het seizoen zal de Canna al in het eerste jaar bloemen geven.

Canna bollen planten

Je kunt canna's vanaf maart voortrekken in een verwarmde kas óf vanaf mei (als het niet meer gaat vriezen) in de volle grond planten. Het mooiste is als je meerdere canna's in groepjes plant. Zoek een zonnige standplaats en plant hier de canna bollen zo’n 5 cm diep. Plant de bollen zo’n 30 cm uit elkaar.

Canna’s verzorgen

Canna's hebben veel zon, water én voeding nodig. Een combinatie van deze drie zorgt ervoor dat de canna prachtige bloemen ontwikkelt. Zie je uitgebloeide bloemen? Knip deze dan met steel en al af. Knip de steel door vlak boven de grond. Hierdoor zullen er weer nieuwe stelen ontwikkelen waardoor plant langer bloeit! Een canna is dan ook erg geschikt voor in pluktuinen!

Canna’s in de winter

Canna's zijn in principe niet winterhard maar kunnen het zeker overleven bij een zachte winter. Plant je canna's in een droge grond en bedek de plek 's winters met veel bladeren. Je kunt er ook voor kiezen om de wortelstokken voor de winter uit de grond te halen en te bewaren. Bij dahlia's wordt dit ook aanbevolen.

over Bloombol

Bloembollen bestellen doe je heel gemakkelijk bij Bloombol. Want via de website kun je eenvoudig jouw favoriete pakket of pakketten uitzoeken en bestellen. Voor de lente hebben diverse en unieke bloembollen mengsels met vele verschillende soorten bloemen waaronder:  tulpennarcissenhyacinten en crocussen. Maar ook blauwe druifjes, anemonen en fritillaria. Bij ieder pakket kun je ook extra bloembollen bestellen waaronder: alliums, camassia en sneeuwklokjes. Hiernaast hebben we ook pakketten met zomerbloembollen die je kunt bestellen. Hierin zitten altijd dahlia’s. De dahlia’s worden aangevuld met verschillende andere zomerbloeiers waaronder: gladiolenlelieszantedeschia’s en crocosmia voor een compleet zomermengsel.


Wat is een canna?

Een canna is een plant met een tropische uitstraling. De plant wordt 60-150 cm hoog, heeft zwaardvormige bladeren en krijgt bloemen in vele verschillende kleuren.

Hoe moet je canna bollen planten?

Canna’s plant je 5 cm diep en zo’n 30 cm uit elkaar.

Wat is de beste standplaats voor canna’s?

Canna’s houden van zon, plant de canna bollen dus op een zonnige plek.

Heeft een canna veel water nodig?

Ja, een canna heeft veel water, zon én voeding nodig. Geef de plant regelmatig water, zeker als ze op een droge standplaats staat.