Gratis verzending vanaf € 59,95   |   verzending binnen 48 uur   |   3 maanden bloeitijd & 100% bloeigarantie

bloembollen-planten

Hoe moet je bloembollen planten?

Bloembollen planten: kleine moeite, groot tuingeluk!

Creëer een bloemenzee zoals in Keukenhof in jouw eigen tuin. Plant bollen in het najaar en wordt in de lente verrast met de mooiste kleuren, bijzondere bloemen én bijen en vlinders. Maar hoe doe je dat, bloembollen planten?

bloembollen-planten
bloembollen-mix
bloombol-pakket
bloembollen-mix

Het ‘hoe plant ik bloembollen’ stappenplan

Het ‘hoe plant ik bloembollen’ stappenplan

Stap 1. Open jouw pakket bloembollen direct na ontvangst

Zo krijgen krijgen de bollen lucht en kan je meteen zien welke soorten in jouw pakket zijn verpakt. Het beste is om de bloembollen na ontvangst direct te planten. Mocht dit niet lukken, bewaar de doos zoals de Bloombol doos dan het liefst geopend op een droge en koele plek, bijvoorbeeld in de garage of kelder.

Stap 2. Bereid je voor op het planten van de bloembollen

Bloembollen planten is erg makkelijk. Het enige wat je nodig hebt is een schep, handschoenen en een gieter of tuinslang. Deze zijn te koop bij
bijvoorbeeld diverse tuincentra.

Stap 3. Meng de bloembollen

Je kunt de bollen per soort (per zakje) planten. Maak dan gaten in de grond van ongeveer 3x de bolmaat en plant de bloembollen. Maar voor het natuurlijke effect voor een bloemenzee is het ook leuk om ze door elkaar te husselen. Hiervoor kan je de Bloombol doos gebruiken; maak de zakjes open en gooi alle bollen in de doos, doe de handschoenen aan en mix de bloembollen door elkaar.

Stap 4. Zoek een plaats om je bollen te planten

Bloembollen kun je bijna overal in de tuin planten, in het gazon, in de aarde tussen
andere bloemen of in een pot op terras. *Tip: Vul een klomp of oude gieter met potgrond, gebruik dit als originele pot om je bloembollen in te planten.

Stap 5. Bereid de tuin of plek voor

Haal takken, oude blaadjes of onkruid weg en maak plaats voor de bollen. Zorg voor een mooi stuk grond om een gat in te kunnen graven. Plant je in potten? Maak dan ook deze schoon van grof vuil.

Stap 6. Planten van de bollen

Nu is het tijd om de bollen te planten. Als je de bloembollen als mengsel plant gelden de volgende instructies: Graaf een gat in het gewenste stukje grond. Hoe diep moet het gat? Als vuistregel geldt drie keer de bolmaat. Maar omdat er verschillende maten in het pakket zitten houden we 10 cm aan. Dan zit je altijd goed.

Stap 7. Strooien en verdelen

Strooi de bloembollen nu rustig in het gat. Vaak hoor je dat de puntjes van de bol omhoog moeten, maar volgens onze kweker is dat niet nodig. De bol is sterk genoeg om naar boven te groeien. Zorg wel dat je de bollen goed verdeeld door verspreid te strooien.

Stap 8. Zand erover en water geven

Gooi het uitgegraven zand weer op zijn plek. Giet er ook wat water overheen met de
gieter of tuinslang zodat de grond goed vochtig is.

Stap 9. Planten in een pot

Wil je bloembollen planten in een pot? Kijk dan eerst goed naar het formaat van je pot. Heb je een pot van 30 cm of kleiner? Dan staat het mooier om slechts een soort per pot te planten. Heb je een pot van 30-50 cm? Dan kun je een a twee soorten (die tegelijk bloeien) planten voor een leuk effect. Maar heb je een mix of Bloombol mengsel? Kies dan voor een pot van 50 cm of groter om het gewenste bloemenzee effect te krijgen.

Hoe plant je bloembollen in een pot?

Stap een: Doe een laagje hydrokorrels of schelpen in de pot. Stap twee: Gooi potgrond in de pot. Vul de pot tot ongeveer 10 cm onder de rand. Stap drie: Strooi de bloembollen losjes in de pot en verdeel ze. Stap vier: Dek de pot af met nog meer potgrond. Stap vijf: Besproei de pot met water zodat de grond vochtig is.

Stap 10. Geduld hebben

Vanaf nu moet je geduld hebben. In de lente komen de eerste groene puntjes boven en zullen de eerste bloemen verschijnen. Vanaf dan kan je drie maanden lang genieten van een kleurrijke tuin.

Wanneer kan je bloembollen (voorjaarsbloeiers) planten?

Voorjaarsbloembollen plant je in het najaar: van september tot en met december.

Je mag de bloembollen niet planten tijdens de vorstperiode of bij een te natte grond. Dan kunnen ze namelijk bevriezen of verrotten.

Wanneer kan je bloembollen (voorjaarsbloeiers) planten?

Voorjaarsbloembollen plant je in het najaar: van september tot en met december.

Je mag de bloembollen niet planten tijdens de vorstperiode of bij een te natte grond. Dan kunnen ze namelijk bevriezen of verrotten.

bloembollen-kopen

kleine moeite, groot tuingeluk

Het is leuk én makkelijk om bloembollen te planten. Want bij Bloombol hoef je niet na te denken over welke soorten je moet kiezen. Onze tuinontwerper, kweker en stylist hebben prachtige pakketten samengesteld waarbij rekening is gehouden met de bloeitijd, bloeihoogte en verschillende kleuren. Door de handige doos zijn de bloembollen gemakkelijk te mengen en te planten. Binnen no time heb jij een tuin vol kleur. Planten is makkelijk en vooral leuk. Hou je van bijen en vlinders? Of hou je meer van een wilde tuin? Voor iedereen hebben we een passend bloembollen mengsel. Een uniek geschenk waar iedereen blij van wordt.

bekijk alle kleurrijke mengsels in de webshop

1
mengsel samengesteld
door tuinexperts
2
3 maanden bloei
& 100% bloeigarantie
3
makkelijk
te planten
4
direct
van de kweker
× Heb je een vraag?