Gratis verzending vanaf € 59,95   |   verzending binnen 48 uur   |   3 maanden bloeitijd & 100% bloeigarantie

Bloombol

bloembollen planten

Bloembollen planten is leuk! Droom jij ook van een kleurrijke voorjaarstuin, gewoon bij jou thuis? De hele lente genieten van prachtige bloemen? Laat jouw droom uitkomen en ga aan de slag met bloembollen planten! Lees deze blog en kom erachter dat het erg makkelijk is.

 

Kijk vooruit! Weer of geen weer

bloembollen-planten

Niet iedereen weet dat je bloembollen in het najaar moet planten. Je moet dus vooruitkijken als je in het voorjaar een tuin vol kleur wilt hebben. Het maken van een plant-plan kan je daarbij helpen. Want ondanks de kou en de regen, en het korter worden van de dagen, moeten de voorjaarsbloeiers echt de grond in. En als je dat doet volgens het plant-plan dan gaat het je een hoop plezier opleveren!

 

Dromen en ideeën

Zelf heb je natuurlijk al een hoop ideeën. Dagdromen over de mooiste tuinen die je op Instagram voorbij ziet komen, deze wil je ook voor jezelf! Misschien weet jij al wat voor soort bloemen je wilt en op welke plek je wat gaat planten. Waar je ook bent in jouw plant planning, wij gaan je helpen! We geven je hieronder een aantal ideeën bij het creëren van jouw eigen bloemenzee.

 

Jij bent de architect

tuin-ontwerpen-bloembollen

Hoe, wat, waar? Je wilt een prachtige voorjaarstuin. Daarvoor ga je bloembollen planten. Maar waar ga je dit allemaal doen? Welke plekken heb jij tot je beschikking? Misschien heb je wel een gigantische tuin met veel gras en lege zandvlakken. Of misschien heb je alleen een tuin vol tegels of een balkon. Je moet met verschillende elementen rekening houden bij het ontwerpen van een tuin. Zoals ik altijd doe, ga tekenen! Pak een pen en papier en teken de ruimte. Maak een plattegrond, jij bent de architect. Je zal zien dat het fijn is om de ruimte die er is in beeld te brengen. Zo krijg je een overzicht. Dit is een goede eerste stap van je plan!

 

Kies je plek voor het bloembollen planten

Nu je een overzicht hebt gemaakt ga je kijken wat er mogelijk is. Welke plek kan je gaan gebruiken? Om bloembollen te planten zijn er eigenlijk twee opties. Deze hebben we al eerder besproken in de plantinstructie. Je kan bollen planten in de grond of in een pot. Als je de bollen in de grond wilt planten moet je er goed op letten dat er zonlicht is en de plek voldoende water krijgt. Loop door je tuin en markeer op je plattegrond de plaatsen die hier geschikt voor zijn. Pas op voor plekken die altijd nat en vochtig blijven. Sla deze over want hierdoor gaan de bollen rotten.

 

Wil je potten vol met bloemenbollen? Dan kun je deze natuurlijk op iedere plek zetten die je maar wilt. Je hebt zelf de controle over de vochtigheid en je kunt een zonnige plek uitzoeken. Gebruik in de pot hydrokorrels en potgrond.

 

Gevoel en style

Nu we weten wáár je plek hebt om bloembollen te planten, gaan we verder in op het ‘wat’. tuin-ontwerpen-bloembollen
Wat gaan we planten? Er zijn zoveel soorten bloembollen om uit te kiezen, tulpen, narcissen, crocussen, maar ook zomerklokjes, camassia, chionodoxa of leucojum. En dan zijn ze ook nog eens te krijgen in alle kleuren van de regenboog. Op dit moment slaat de keuzestress toe en je weet niet welke bloemen je moet kiezen. Zal die rode tulp wel staan bij die paarse hyacint? Je kan een moodboard maken door gebruik te maken van Pinterest. Verzamel foto’s die jij mooi vindt en jouw inspiratie geven. Uiteindelijk heb je een collectie van afbeeldingen waaruit je jouw ideeën kan halen.

bloembollen planten met al samengestelde collecties

Gelukkig maken wij het je verder gemakkelijk! Onze tuinontwerpers hebben al collecties samengesteld, in verschillende kleuren, wat verschillende gevoelens of sfeer oproept. Kijk nu eens goed naar jouw moodboard. Welke collectie past daar dan het beste bij?

Misschien wil je wel meerdere pakketten, want als je een grote tuin hebt kan je natuurlijk meerdere vlakken in je tuin maken. En misschien wil je de voortuin organisch en strak, maar mag de achtertuin wel wat wilder! Hier kan je bijvoorbeeld wild bunch voor gebruiken. Bij ieder moodboard past er wel een Bloombol collectie. Dus zonder te veel na te denken krijg jij alsnog een designertuin! Wat zal iedereen blij zijn met het eindresultaat.

 

Doen, ga jouw bloembollen planten!

Bloembollen-planten-kinderen

Wat is nou leuker dan een middag voor jezelf, waarin je jouw eigen droomtuin gaat ontwerpen? Je hebt nu de handvatten gekregen om voor een dag zelf een

tuinstylist te zijn!

Ga aan de slag! En wanneer je tijd hebt, kijk dan alvast even rond in de shop van Bloombol, naar de verschillende bloembollencollecties die we aanbieden.

 

 

Succes & make it bloom!

× Heb je een vraag?