Dahlia Café au Lait

Dé lichtroze dahlia die je laat wegdromen..

Dahlia Café au Lait is een zeer grote lichtroze/zalmkleurige dinnerplate dahlia. De bloemen zijn groot en geheel gevuld met sierlijke bloemblaadjes. De plant kan wel tot 120 cm hoog worden en geeft 3 tot 4 maanden meerdere bloemen. De dahlia Café au Lait begint in augustus met bloeien.

meer info
maatadvies
max. 125 tekens
Icon
Star Star Star Star Star Star Star Star Star Star
4,83
  • gratis verzending vanaf € 59,95
  • 3 maanden bloeitijd & 100% bloeigarantie
  • levering in Nederland en België
  • direct van de kweker

inhoud

  • Dahlia Café au Lait knollen

De dahlia’s zijn los verpakt in zakjes. Ieder zakje bevat 1 knol. De dahlia Café au Lait is te bestellen vanaf 5 stuks. Op de zakjes staat een korte planthandleiding met verzorgingsgids. Leuk om los te planten óf om er zelf een mengsel van te maken. Voeg extra soorten toe en creëer je eigen Bloombol-mix.

1 dahliaknol groeit uit tot een plant van 30-50 cm breed en krijgt in het seizoen meerdere nieuwe bloemen. De knollen zijn van de hoogste kwaliteit en hebben 100% bloeigarantie.

productinformatie

Dé lichtroze dahlia die je laat wegdromen..

Dahlia Café au Lait is een zeer grote lichtroze/zalmkleurige dinnerplate dahlia. De bloemen zijn groot en geheel gevuld met sierlijke bloemblaadjes. De plant kan wel tot 120 cm hoog worden en geeft 3 tot 4 maanden meerdere bloemen. De dahlia Café au Lait begint in augustus met bloeien.

kenmerken

planten van
planten van april t/m mei
bloei:
bloei: juli-november (meerdere bloemen)
locatie:
locatie: zon of half schaduw
bloemhoogte:
bloemhoogte: 100-120 cm

verzorgingstips

Alles wat je moet weten over bloembollen en tuinieren vindt je in onze verzorgingstips. Download ze hier

Bloombol

Dahlia Café au Lait in je tuin

Dahlia Café au Lait is misschien wel een van de bekendste dahliasoorten. Je vindt haar in de mooiste bloemstukken, bruidsboeketten, restaurants, huiskamers én tuinen. Ze staat bekend om haar grote sierlijke bloem met een abrikoos tot beige tint. Hier komt ook de naam ‘Koffie met melk’ (Café au Lait in Frans) vandaan.

Dahia Café au Lait behoort dan ook tot de grote dinnerplate-dahlia categorie. Dit zijn dahlia’s waarvan de bloem zo groot als een bord (dinnerplate) kan worden. Dit is behoorlijk! Daarom is ze een opvallende verschijning.

Dahlia Café au Lait heeft bloemen van wel 25 cm groot en worden hoog gehouden op stevige lange stelen. Ook heeft ze weinig vertakkingen waardoor ze een perfecte snijbloem is. Je kunt haar daarom ook goed toepassen in een pluktuin. . In boeketten en bloemwerken is ze een dromerige en opvallende bloem. Perfect voor bijvoorbeeld bruidswerk.

Dahlia Café au Lait planten

Je plant de Café au Lait in april-mei waarna ze bloeit in de zomer van juni tot en met oktober. 1 knol groeit uit tot een plantje van ongeveer 35 cm breed en 100 tot 120 cm hoog. Wanneer je gedurende seizoen de verwelkte bloemen wegknipt blijven er steeds nieuwe bloemen komen. Hierdoor is de bloeitijd van de dahlia enorm lang, wel tot vier maanden!

Het is belangrijk dat het niet meer kan gaan vriezen als je gaat planten, anders bevriest de knol. Bekijk hier alles over het planten van dahlia's.

Dahlia Café au Lait verzorgen

De dahlia Café au Lait wordt erg hoog, zo’n 100 tot 120 cm. Ondanks de stevige stelen betekent dit dat ze gevoelig kan zijn voor stormachtig weer. Voorkom dat de plant omvalt en plaats een dahlia/plantenrekje wanneer het plantje nog klein is. Ook kun je er voor kiezen om de knol op een wat beschuttere plek te planten. Zorg er wel voor dat dit een zonnige standplaats is.

Het verzorgen van dahlia's is heel gemakkelijk, maar je moet er wel even de tijd voor nemen.

  1. Geef geregeld veel water zodat de grond vochtig blijft
  2. Knip het bovenste groeipuntje weg als de plant 3 a 4 kluitjes met bladeren heeft gemaakt voor een vollere plant
  3. Geef iedere maand een beetje mest
  4. Knip uitgebloeide bloemen weg om nieuwe bloemgroei te stimuleren
  5. Ten einde van het seizoen: als het heeft gevroren kun je de gele bladeren afknippen en de knol uit de grond verwijderen

Meer info? Bekijk onze aparte pagina over dahlia's verzorgen.

over Bloombol

Bloombol heeft speciaal samengestelde bloembollenmengsels die zorgen voor minimaal 3 maanden voor bloei met veel kleur. De bloeitijden en hoogtes zijn perfect op elkaar afgestemd. Met 100 procent bloeigarantie, dat spreekt voor zich. Kwaliteit, daar gaan we voor. De allerbeste kwaliteit natuurlijk. Met aandacht voor detail, originaliteit en duurzaamheid.


Waar Dahlia Café au Lait kopen?

Knollen van dahlia Café au Lait kun je kopen in de webshop van Bloombol. Altijd 100% bloeigarantie.

Wanneer moet je Dahlia Café au Lait planten?

De beste tijd om de knollen van Dahlia Café au Lait te planten is in het voorjaar als het niet meer kan gaan vriezen. De maand mei is de beste maand.  

Wat is de beste standplaats voor Dahlia Café au Lait?

Dahlia’s houden van een zonnige standplaats. Een plek met ’s ochtends schaduw en ’s middags zon is ook goed.

Hoe moet je Dahlia Café au Lait planten?

Dahlia knollen plant je op een zonnige plek zo’n 15 cm diep. De plantafstand is zo’n 20-30 cm.  

Is Dahlia Café au Lait winterhard?

In droge grond is er kans dat dahliakollen de winter overleven. Maar in principe zijn dahlia’s niet winterhard en haal je ze aan het einde van het seizoen uit de grond.