Dahlia Wine Eyed Jill

Het lijkt wel een sprookje...

Ontdek dahlia Wine Eyed Jill, een indrukwekkende pompondahlia die je verrast met haar palet van zachte pasteltinten. Als de bloemblaadjes openen verandert het dieppaarse hart langzaam in zachtroze. Laat deze prachtige dahlia de ster van jouw tuin zijn.

meer info
maatadvies
Crocosmia mix
Crocosmia mix
€ 9,49 per zakje (50st.)
Dahlia Happy Single mix
Dahlia Happy Single mix
€ 9,49 per zakje (3st.)
toon meer
Dahlia pompon mix
Dahlia pompon mix
€ 9,49 per zakje (3st.)
Gladiolus Callianthus
Gladiolus Callianthus
€ 7,49 per zakje (50st.)
Lelietje van dalen (Convallaria majalis)
Lelietje van dalen (Convallaria majalis)
€ 9,49 per zakje (10st.)
Nerine mix
Nerine mix
€ 9,49 per zakje (5st.)
Ranonkel pastel mix
Ranonkel pastel mix
€ 9,49 per zakje (40st.)
max. 125 tekens
Icon
Star Star Star Star Star Star Star Star Star Star
4,72
  • gratis verzending vanaf € 59,95
  • 3 maanden bloeitijd & 100% bloeigarantie
  • levering in Nederland en België
  • direct van de kweker

inhoud

  • Dahlia Wined eyed Jill knollen

De dahliaknollen zijn los verpakt in zakjes. Ieder zakje bevat 1 knol. Dahlia Wine eyed Jill is te bestellen vanaf 5 zakjes. Hierop staat een korte planthandleiding met verzorgingsgids. Leuk om los te planten óf om er zelf een mengsel van te maken.

Een dahliaknol groeit uit tot een plant van 30-50 cm breed en krijgt in het seizoen meerdere nieuwe bloemen. De knollen zijn van de hoogste kwaliteit en hebben 100% bloeigarantie.

productinformatie

Het lijkt wel een sprookje...

Ontdek dahlia Wine Eyed Jill, een indrukwekkende pompondahlia die je verrast met haar palet van zachte pasteltinten. Als de bloemblaadjes openen verandert het dieppaarse hart langzaam in zachtroze. Laat deze prachtige dahlia de ster van jouw tuin zijn.

kenmerken

planten van
planten van april t/m mei
bloei:
bloei: juli-november
locatie:
locatie: zon
bloemhoogte:
bloemhoogte: 100 cm

verzorgingstips

Alles wat je moet weten over bloembollen en tuinieren vindt je in onze verzorgingstips. Download ze hier

Bloombol

Dahlia Wine Eyed Jill: Een kleurrijke verrassing voor je tuin

Dahlia Wine Eyed Jill is een echte eyecatcher voor je tuin, en je zult zeker betoverd worden door de charme van deze zomerbloeier.  Deze dahlia begint met crème-roze bloemblaadjes en heeft een dieppaars hart, wat voor een prachtige kleurcombinatie zorgt. Wat deze dahlia extra bijzonder maakt, is de verandering in kleuren die optreedt tijdens de bloei. Terwijl de bloemblaadjes zich openen, zie je het dieppaarse hart langzaam transformeren naar zachtroze, wat een speels tintje toevoegt aan deze bloem.

Wat de bloemvorm betreft, dahlia Wine Eyed Jill behoort tot de categorie van pompon dahlia's. Dit betekent dat de bloemen een ronde vorm hebben en volledig gevuld zijn met bloemblaadjes, wat zorgt voor een weelderige en volle uitstraling. De bloem heeft een diameter van ongeveer 10 cm.

Hoe dahlia Wine Eyed Jill te planten?

Het planten van dahlia Wine Eyed Jill is een leuke bezigheid. Je kunt de knollen planten wanneer de vorst voorbij is, meestal in mei. Wanneer je deze stappen volgt, zit je helemaal goed:

Stap 1: Kies de juiste locatie

Selecteer een zonnige plek in je tuin waar dahlia Wine Eyed Jill minstens 6 uur direct zonlicht per dag krijgt. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen.

Stap 2: Graaf een gat

Graaf een gat dat ongeveer twee keer zo diep is als de grootte van de dahlia-knol. Voeg organische compost toe aan de grond om de groei te bevorderen.

Stap 3: Plant de knol

Plaats de dahlia-knol met de oude steelpunten naar boven in het gat. Bedek de knol met aarde, waarbij het puntje net boven het grondniveau zit.

Stap 4: Water geven

Geef de geplante dahlia voldoende water. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar vermijd overmatig water geven.

Stap 5: Ondersteuning

Aangezien dahlia Wine Eyed Jill kan uitgroeien tot een grotere plant, is het raadzaam om ondersteuning te bieden om te voorkomen dat de stengels gaan knakken. Gebruik bijvoorbeeld stokken of speciale ‘dahlia/plantrekjes’ om de plant te ondersteunen.

Stap 6: Onderhoud

Zorg voor regelmatige watergift en voeding tijdens het groeiseizoen. Verwijder verwelkte bloemen om de bloei te bevorderen.

Dahlia Wine Eyed Jill is een prachtige aanvulling voor elke tuin. Met zijn betoverende kleuren, unieke bloemvorm en gemakkelijke verzorging, zal deze dahlia ongetwijfeld bewondering oogsten en je tuin opvrolijken met zijn vrolijke aanwezigheid. Plant er een in je tuin en geniet van het kleurrijke spektakel en de schoonheid die het met zich meebrengt.

Verzorging van dahlia Wine Eyed Jill

Dahlia Wine Eyed Jill is niet alleen betoverend mooi, maar ook gemakkelijk te onderhouden. Hier zijn enkele belangrijke tips om je dahlia Wine Eyed Jill in topvorm te houden:

  1. Water geven: Geef je dahlia regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond gelijkmatig vochtig blijft, maar vermijd doorweekte grond.
  2. Meststof: Bemest je Dahlia Wine Eyed Jill tijdens het groeiseizoen. Gebruik een evenwichtige meststof die rijk is aan fosfor om de bloei te bevorderen.
  3. Verwijder verwelkte bloemen: Door verwelkte bloemen regelmatig te verwijderen, stimuleer je de plant om nieuwe knoppen te vormen en langer te bloeien.
  4. Ondersteuning: Gebruik stokken of ringen om de plant te ondersteunen, vooral als de stengels lang en zwaar worden.
  5. Overwintering: In koude klimaten is het nodig om de knollen van Dahlia Wine Eyed Jill in de herfst op te graven voordat de vorst toeslaat. Bewaar ze op een koele, droge plaats en plant ze opnieuw in het voorjaar.

Met deze eenvoudige verzorgingsrichtlijnen blijft je dahlia Wine Eyed Jill gedurende het seizoen bloeien en blijft hij jaar na jaar een vrolijke aanvulling op je tuin.